Skansen Museum- Utforska historien om den svenska kulturen

Skansen är ett populärt resmål, kanske speciellt under sommartid även fast det är öppet året runt med olika aktiviteter. Skansen är Sveriges första och och även världens äldsta friluftsmuseum. Det är även väldigt speciellt då du kan besöka detta museum varje månad och se nya saker och lära dig något nytt.

Skansen visar sverige med både djur, hus och gårdar från hela landet. På så sätt kan du se hur man levde förr och lpå ett visuellt sätt lära dig om Sveriges historia. Det är väldigt intressant att kunna se tillbaka på den tid då svenskarna var beroende av naturen på ett annat sätt än vi är idag. Du får också se hur Sverige har förändrats sakta men säkert i våra seder och bruk när det gäller både fest, vardag och arbetsmiljö tills där vi är idag.

Skansens är också världens enda friluftsmuseum med vilda djur. Det finns ”Lill-Skansen” som är mer lämpat för barn och har mindre djur. Men det finns också ”Skansen-Akvariet” och ”Vårt Afrika” som har mer exotiska djur, vilket är något som intresserar mig personligen lite mer.

· 

Skansen  är en rolig plats att besöka i Stockholm, och ett perfekt resmål för speciellt familjer då det finns något för både stora och små.

Om ni också vill besöka Skansen så skriver jag upp öppettiderna här nedan.

             Skansens Öppettider enligt hemsida:

  • Huvudentrén 10:00 – 18:0
  • Hazeliusporten 10:00 – 16:00
  • Bergbanan 10:00 – 16:00
  • Skansen-Akvariet 10:00 – 16:00
  • Lill-Skansen 10:00 – 17:00
  • Skansenbutiken vid huvudentrén 11:00 – 18:00
(Visited 33 times, 1 visits today)